KOSÁRLABDA: Sztojan Ivkovics a férfi, Bencze Tamás a női válogatott élén

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) két hete megválasztott elnöksége kedden kinevezte az új szövetségi kapitányokat, a férfiválogatottnál Sztojan Ivkovic, a női nemzeti csapatnál pedig Bencze Tamás lett a szakvezető. Mindkét szakember megbízatása a szeptemberi Európa-bajnokságig szól.

A Független Hírügynökség érdeklődésére Berényi János, az MKOSZ elnöke elárulta, hogy a szakvezetők kiválasztásakor a legfontosabb szempont az volt, hogy mind a férfi, mind pedig a női válogatottnál olyan edző vegye át az irányítást, aki a rövid felkészülési idő ellenére csapattá tudja kovácsolni a játékosokat.

A szövetség elöljárója a célkitűzést is megfogalmazta, a női csapat számára a pekingi kvalifikáció a feladat, amely a kontinensbajnokságon első öt hely valamelyikének megszerzésével teljesíthető. A szövetségi kapitányi felkérést visszautasító Rátgéber Lászlóra Berényi János tanácsadóként számít.

Bencze Tamás kapitány pályaedzője a soproni együttest irányító Székely Norbert lesz, a menedzseri teendőket pedig Szetey András látja el a jövőben. Sztojan Ivkovics munkáját pedig a listavezető Szolnoki Olaj vezetőedzője, Pór Péter segíti, Halm Rolland pedig a csapatvezetői tisztséget tölti be.

A férfiak Bosznia-Hercegovina és Bulgária ellen augusztus 25-én, a nők pedig négy nappal később, Bulgária és Izrael ellen kezdik meg szereplésüket a pótselejtező-csoportban.Sporthírek