KOSÁRLABDA: Letartóztatták a Sacramento kosarasát

Letartóztatták hétfő reggel Ron Artest-et, az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokságban (NBA) szereplő Sacramento Kings játékosát. A kosarast családon belüli erőszakkal vádolják. Artest letartóztatása után a megyei börtönbe került, ahonnan 50 ezer dollár óvadék befizetése után szabadon távozhatott. Geoff Petrie a Kings elnöke kijelentette, Artest egyelőre nem fog visszatérni a csapathoz.

A rendőröket egy nő hívta fel a játékos házából, és azt állította, hogy Artest többször földre lökte őt a lakásban. A 201 centis, 120 kilós Artest ezt követően megpróbált elmenni otthonról, ám a nő hozzávágott méregdrága autójához egy virágcserepet, betörve annak szélvédőjét. Azt a hatóságok nem közölték, hogy a nő milyen kapcsolatban áll Artest-tel, csak annyit mondtak, hogy a dulakodás idején a házban volt egy 3 éves kislány is, így valószínű, hogy a játékos élettársa hívta ki a rendőröket.

A játékosnak nem ez volt az első ilyen ügye. 2004-ben tömegverekedésbe keveredett egy detroiti mérkőzésen és 75 meccsre eltiltották. Ez volt az NBA történetében a leghosszabb eltiltás, amit nem doppingolás miatt osztottak ki, Artest öt millió dollár bevételtől esett így el abban az évben. A verekedés azután robbant ki, hogy Artest és a detroiti Ben Wallace egymásnak esett a pályán, mire egy szurkoló a lelátóról egy vizes palackkal fejbe dobta az akkor még az Indianában játszó Artest-et. A játékos felrohant a nézőtérre és megverte feltételezett támadóját.
Az incidens után az NBA-ben megszigorították a biztonsági előírásokat.Sporthírek