KOSÁRLABDA: Kizárhatják a Sopront

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége szerint a kizárhatják a Sopront a női bajnokságból, amennyiben sorozatban bojkottálja a bajnoki mérkőzéseket. A Sopron időhúzással vádolta meg a szövetséget, amit az visszautasít.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) állást foglalt a Sopron nyílt levelével kapcsolatban, amelyben a bajnoki küzdelmek bojkottálását helyezte kilátásba, Krivacsevics Tijana átigazolásának meghiúsulása miatt. Krivacsevics a MiZo Pécstől szeretett volna átigazolni Sopronba, azonban a baranyaiak szerint ezt nem teheti meg, mert érvényes szerződés köti hozzájuk. A soproni nyílt levél az ügy halogatásával vádolta meg a szövetséget, s ezért tiltakozásul a bajnoki mérkőzések bojkottját jelentették be.

Az MKOSZ visszautasítja az időhúzás vádját. Véleményük szerint az ügy először a megyei szövetségek hatáskörébe tartozott. Így csak szeptember 24-én foglalkozhattak először hivatalosan az üggyel, s két nap múlva már jogerős döntést hoztak, miszerint Krivacsevics a Pécs játékosa marad. Mint azt Sterbenz Tamás főtitkár a Független Hírügynökségnek elmondta, ha a soproni csapat valóban nem áll majd ki a bajnoki meccsekre, akkor a szövetség nem mérlegelheti a szabályokat. Ennek értelmében az első három mérkőzésen 0-20-as pontaránnyal az ellenfél kapja a győzelmet, míg egy estleges negyedik meccs után az MKOSZ köteles az adott csapatot kizárni a további küzdelmektől.