KOSÁRLABDA: Újra ötven pont fölött szórt Kobe Bryant

Harmadik egymást követő mérkőzésén dobott több mint ötven pontot Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers védője, ezzel az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) történelmének negyedik olyan játékosa lett, akinek sikerült ez a bravúr. A magyar idő szerint péntek hajnalban lejátszott találkozón Bryant ezúttal hatvan egységgel segítette csapatát a Memphis elleni, 121-119-es Lakers győzelemmel zárult idegenbeli találkozón.

“Azért különösen jó érzés, mert három győzelmet ért a csapatnak az, hogy ötven fölé tudtam jutni” – kommentálta nem mindennapi mutatóját Kobe Bryant.

Kobe ezzel a teljesítménnyel feliratkozott Elgin Baylor, Wilt Chamberlain, és Michael Jordan mögé. Eddig ugyanis csak ez a három kosárlabdázó dobott három egymást követő mérkőzésen ötven pontnál többet. Az képzeletbeli lista első helyén Wilt Chamberlain áll, aki az 1961-es szezonban, a Golden State Warriors színeiben zsinórban hét meccsen dobott többet félszáz pontnál.

Bryant idén egyébként már negyedszer ért el 60 pontot. Ezzel szintén utolérte Michael Jordant, aki egy idényen belül szintén négy 60-pontos meccsel büszkéledhet. Az első ebben a listában is Chamberlain, aki 32 mérkőzésen szórt többet öt tucatnál, az 1986-87-es szezonban

NBA, alapszakasz, március 22-i játéknap:
Phoenix Suns – Sacramento Kings 118-100
Chicago Bulls – Denver Nuggets 109-108
Houston Rockets – Detroit Pistons 91-58
New York Knicks – Portland Trail Blazers 86-92
Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 119 – 121