KOSÁRLABDA: Berényi János a szövetség új elnöke

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) pénteki tisztújító küldöttgyűlésén a megjelent tagok az eddigi elnökkel, Németh Lászlóval szemben 67-36-os szavazati aránnyal Berényi Jánosnak szavaztak bizalmat.

“Tisztességes, legitim voksolás után, megdöbbentő különbséggel nyertem. Németh László volt az első, aki gratulált, sőt, az együttműködését is felajánlotta, amivel mindenképpen élni fogok” – mondta a Független Hírügynökségnek az újonnan megválasztott vezető, aki egyidejűleg a Magyar Tenisz Szövetséget is irányítja.

Berényi arról is beszámolt, hogy elsődleges céljai között szerepel a sorok rendezése és a gyűlölködés megszüntetése, amihez mindenekelőtt teljes körű pénzügyi átvilágításra van szükség. Erre a feladatra az elnök napokon belül felkéri az egyik legnagyobb könyvvizsgáló céget.

A közgyűlésen a szövetség feloldotta az alapszabály már többször konfliktust okozó pontját, amelynek értelmében az elnök megválasztásához kétharmados többségre van szükség. A jövőben egyszerű többség is elég az elnök megválasztásához. Az ügy pikantériája, Berényi akkora fölénnyel győzött, hogy a kétharmados szabály érvényben maradása esetén is nyert volna.