KOSÁRLABDA: A túlórában harcolta ki a rájátszást a bajnok

A bajnoki címvédő Miami Heat a hosszabbításban nyert a Quicken Loans Arenában, a Cleveland Cavaliers otthonában, ezzel a sikerrel pedig a floridai alakulat biztosította helyét a rájátszásban. Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) másik, magyar idő szerint péntek hajnalban rendezett találkozóján a Phoenix Suns a Sana Antonio Spurs vendégeként maradt alul.

Fordulatokban bővelkedő négyszer tizenkét percet láthatott a clevelandi publikum, ám a negyedik negyed végét jelző dudaszó pillanatában még nem született döntés. Az eredményjelzőn 83-83 állt, így következhetett a ráadás.

A túlórát a vendégek bírták jobban. Az egyaránt 20 pontot dobó Antoine Walker és Shaquille O’Neal vezérletével kiharcolta a playoffba jutást a címvédő. A túloldalon LeBron James szenzációsan játszott, a Cavaliers szupersztárja meg sem állt 35 pontig, ez azonban a Miami ellen ezúttal kevés volt.

A San Antoniót Tony Parker vezette sikerre a kritikán aluli teljesítményt nyújtó Suns ellen. A texasi gárda 24 esztendős hátvédje 35 pontig jutott, tizenkét középtávoli mellett tizenegy büntetőt dobott. Veresége ellenére a Phoenix továbbra is a Dallas Mavericks mögött a második a ligában, a Spurs pedig 54-21-es győzelem-vereség mutatóval összesítésben a harmadik, a csendes-óceáni csoportot viszont toronymagasan vezeti.

NBA, alapszakasz, 147. játéknap, eredmények:
San Antonio Spurs – Phoenix Suns 92-85
Cleveland Cavaliers – Miami Heat 90-94 – hosszabbítás után