KOSÁRLABDA – O’Neal meglátogatott egy Shaolin templomot

Az észak-amerikai profi kosárlabda liga (NBA) sztárja, Shaquille O’Neal Kínában meglátogatott egy Shaolin kung fu templomot. A Cleveland Cavaliers klasszisa azt ígérte, megpróbálja majd a harcművészetet a pályán is alkalmazni.

“Gyerekkoromban rengeteg kung fu filmet láttam” – mondta a center a legnagyobb példányszámú kínai sportlapnak, a Titan Sports-nak. “Mindig arra voltam kiváncsi, hogy a Shaolin kung fu valódi-e. Most már tudom, amit a TV-ben láttam, mind igaz” – tette hozzá O’Neal.

“Amikor hazamegyek, gyakorolni fogom ezt a harcművészetet, és remélhetőleg a pályán is alkalmazni tudom majd” – jelentette ki a klasszis.

O’Neal – aki nemrégiben igazolt a Cleveland Cavaliers-hez – már többször járt Kínában, és több reklámszerződést is kötött már itt. A kínaiak számára “Nagy Cápának” becézett játékos az utóbbi évek holtidényében mindig gyakorolt valamilyen harcművészetet.

O’Neal Kínában találkozott az egyik templom legmagasabb rangú szerzetesével, és megnézte a harcos szerzetesek bemutatóját is. “A kígyó-stílus érdekel a legjobban a kung fun belül” – ismerte el a center. “Amikor abbahagyom a kosárlabdát, egy évig egy Shaolin templomban akarok tanulni” – jelentette ki O’Neal. “Az, hogy egy évben egyszer eljövök egy ilyen helyre, az nem elég” – fogalmazott a 37 éves játékos.