KOSÁRLABDA – A FIBA szabadkártyát adott a Pécsnek, jövőre is indulhat az EuroLigában

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) nyílt levélben értesítette a Mizo Pécs 2010 csapatát, hogy elindulhat a jövő évi EuroLiga sorozatban. A klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint a vezetőség minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy a már korábban nevesített 22 klubcsapat mellett szabadkártyásként a Pécs is bekerüljön a 24-es mezőnybe.

A két szabadkártyás helyre négy csapat pályázott, a MiZo Pécs 2010 mellett a lengyel Krakkó, a török Besiktas és a spanyol Rivas Ecópolis is szívesen vállalta volna az indulást. A FIBA végül a MiZo Pécs 2010 mellett a spanyol EuroLiga újonc indulásáról döntött, de egyes hírek arról szólnak, hogy a Krakkó is EuroLigás marad, második számú lengyel csapatként.

A MiZo Pécs 2010-nél természetesen örülnek a döntésnek, amely azt is jelenti, hogy a pécsi klub jelenléte továbbra is folyamatos, az EuroLiga 1997 óta íródó történelmében, és ezt rajtuk kívül csak a cseh Brno, valamint a francia Bourges mondhatja el magáról.

A 2009/2010-es idényben három magyar csapat, a MiZo Pécs 2010, az MKB Euroleasing Sopron és a Szeviép Szeged is elindul az EuroLigában.