Kosármeccs – három eséllyel

A bajnok Atomerőmű SE és a listavezető Szolnoki Olaj KK megleckéztetése után a kupagyőztes Kecskemétre feni a fogát a Marso-NYKK ötödik helyen álló férficsapata. Az őszi NYKK-Kecskemét meccs [.pdf – 399KB]

Kosárlabdában ugye csak győzelem és vereség létezik, a Marso-NYKK élvonalbeli férfi csapatának szombati, kecskeméti találkozójára mégis illik a háromesélyes jelző.

A nyíregyháziak számára a legjobb nyilván az lenne, ha nyerne Horváth Imre legénysége, az esetleges vereségnek pedig két kategóriája létezik: a kilenc ponton belüli azt jelentené, hogy az egymás elleni összevetésben jobb lenne az NYKK a Kecskemétnél, ha legalább tízzel nyerne az Univer, akkor viszont ő kerülne kedvezőbb helyzetbe. De a vereségre ne is gondoljunk…

Azt szokták mondani, hogy a sikerek kezelése legalább olyan nehéz feladat, mint a kudarcoké – nyitotta mondandóját Horváth Imre nyíregyházi vezetőedző. – Az elmúlt két hétben legyőztük a bajnokot és a listavezetőt, de nem szabad azt hinnünk, hogy a további győzelmek maguktól jönnek. Hozzáteszem, az elbizakodottság cseppnyi jelét sem fedeztem fel a heti edzésmunkában, keményen készültünk a szombati feladatra.

Vajon mennyiben befolyásolták ezt a bizonyos edzésmunkát a Kecskemétről érkező hírek, melyek szerint az Univer három centere, McClendon, Lopatka és Csaplár-Nagy sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot.

Természetesen eljutottak hozzánk a hírek, de egyszerűen nem foglalkoztunk vele – így a játékos pályafutását Kecskeméten kezdő Horváth Imre. – Egyrészt csak a helyszínen derül majd ki, hogy valóban kihagyják-e a meccset a játékosok, másfelöl viszont a Kecskemét kerete nélkülük sem rossz, és ilyen helyzetben a helyettesek motiváltan lépnek pályára és a többiek is képesek lehetnek extra teljesítményre. Ellenfelünk sorra játssza a hazai meccseit, de az Albacomp és a legutóbbi Zalaegerszeg elleni veresége azt jelenti, hogy riválisunk lett a felsőházi tagságért vívott harcban.

Úgy gondolom, szombaton a kupagyőztesnek lesz nagyobb veszítenivalója, mert a következő meccseken az élcsapatokat fogadja, és újabb botlást már nem engedhetne meg magának. Nagyon nagy dolog lenne, ha sikerülne nyernünk, de ha esetleg kikapunk, akkor a kilenc pontos különbségen belül kellene maradnunk. Mert az egy plusz győzelemmel érne fel, ha a Körmend és a Zete után a Kecskemét ellen is jobbak lennénk az egymás elleni összevetésben.

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából