boon-sportoldal

2011.07.11. 14:00

A Keményben és Nyéken úsznak

Miskolc, Nyékládháza - A héten megyénk a házigazdája a 13. Junior Uszonyos- és Búvárúszó Európa-bajnokságnak.

Miskolc, Nyékládháza - A héten megyénk a házigazdája a 13. Junior Uszonyos- és Búvárúszó Európa-bajnokságnak.

Hétfőn megérkeznek a csapatok, kedden este megnyitó, majd szerdától elkezdődnek a versenyek az idei Junior Uszonyos- és Búvárúszó Európa-bajnokságon. Az uszodai versenyek a miskolci Kemény Dénes Uszodában, a hosszútáv úszás a nyékládházi tóban kerül megrendezésre. Tizenhét ország 169 versenyzője áll rajthoz és küzd meg az „Európa Legjobbja” címért. Miskolc és Nyékládháza önkormányzatainak támogatásával a Magyar Búvár Szakszövetség rekord rövid idő alatt szervezte meg a versenyt, mely eredetileg Kecskeméten került volna megrendezésre, de az új uszoda befejezésének csúszása miatt vándorolt át Észak-Magyarországra. A versenyen a Búvár Világszövetséget (CMAS) Xavier Duran Soler, a szervezet Sport Bizottságának Elnöke képviseli.

A tények

A résztvevő országok: Ausztria, Belgium, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Törökország, Ukrajna.

A magyar válogatott: Bacher Barnabás, Balogh Máté, Baranyai Szabolcs, Dudás Dániel, Gréczi Martin, Gurisatti Lilla, Kecskés Bianka, Kosara Géza, Kosina Gergő, Nagy Márk, Németh Dávid, Senánszky Flóra, Senánszky Petra, Stier Lilla, Várallyai Sámuel, Varga Krisztina, Szovics Kata, Kanizsai Lilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!