Kosárlabda: NB I/B – Magabiztosan nyert a Tiszaújváros, a MEAFC az MTK-val mérkőzik

Akt.:
Kosárlabda: NB I/B – Magabiztosan nyert a Tiszaújváros, a MEAFC az MTK-val mérkőzik
© Fotó: Kozma István
Miskolc, Tiszaújváros – A férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának 5. fordulójában a Tiszaújvárosi PKK magabiztos győzelmet aratott, a Debreceni EAC U23-as csapatával szemben, szombaton az NB I/B Piros csoportjában a MEAFC az MTK Törökbálint vendége lesz Budapesten.

Tiszaújvárosi PKK – Debreceni EAC U23 94-62 (24-17, 20-15, 25-17, 25-13)

Tiszaújváros, 250 néző. V.: Józsa, Major, Czupi.

Tiszaújvárosi Phoenix KK: Piukovics (21/12), Jackson (15), Szilasi (8/6), Gáspár B. (14/6), Endrész (2). Csere: Pöstényi (10/3), Kiss B. (14), Katlan (2), Szabó N. (2), Pongrácz (6), Orosz D. (-), Kovács Z. (-). Edző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor: – Amennyire tartottunk tőlük, a fiatalos, futós, gyors játékuktól, attól, hogy ez mennyire fog feküdni nekünk, tulajdonképpen az ő fegyverükkel sikerült nyernünk, lerohantuk őket, és aminek külön örülök, hogy a mi akartunk érvényesült, minden negyedet megnyertünk. Az is növeli a jó hangulatomat, hogy már látom a jeleit a két hónapos közös munkának, de azt is, hogy még van hová, van miben fejlődni. Köszönjük a szurkolást és gratulálok a fiúknak.

MTK Törökbálint – Miskolci EAFC (Budapest, szombat, 17.00)

Bene Szilárd, a Miskolci EAFC megbízott edzője: – Volt két hét szünet a bajnokságban, és ez alatt a klub életében gyökeres változások történtek, Hajdu Roland távozott az edzői posztról, és ideiglenes jelleggel, amíg az új szakvezetőt nem sikerül megtalálni, rám bízták a csapat irányítását. Ebben a köztes helyzetben próbáljuk a csapatot felrázni, igyekszünk új lendületet venni. Szeretnék jó meccset játszani, tudjuk, hogy hazai pályán erős a fővárosi ellenfelünk, de ha minden pályára lépő játékosunk a saját maximumát adja ezen a meccsen, akkor lesz győzelmi esélyünk.

– ÉM –