Kosárlabda EK: mi jön most és mi ezután?

A diósgyőri szurkolók Nápolyban is ott voltak
A diósgyőri szurkolók Nápolyban is ott voltak - © Fotó: dikebasket.com
Miskolc – A 4+4 közé jutásért játszanak a csapatok a női kosárlabda Európa Kupában, köztük még az idei sorozatban egyedüliként veretlen Aluinvent-DVTK csapata is.

A második számú európai kupasorozatban rajthoz állt együttesek közül már csak nyolcan vannak versenyben, mégis csak most játszanak a 8 közé jutásért a csapatok. Ennek az oka az, hogy a nemzetközi kosárlabda szövetség ebben az évadban új lebonyolítási formát vezetett be, és miután a mostani párharcokat lejátsszák, az Euroligából további négy csapat csatlakozik az EK mezőnyéhez, azok a gárdák, amelyek a február közepén véget érő csoportselejtezők során az 5. és a 6. helyeken végeztek. Jelen állás szerint a négy EK-ba pottyanó gárda 8 csapat közül kerülhet ki, a török Agü Spor, a lengyel Wisla Krakow, a belga Castors Braine, a szlovák Good Angles Kosice mellett két-két spanyol és francia gárda kerülhet ide, a Girona és az Avenida, valamint a Bourges, és a Lille. Az EK-ban a papírforma alapján a mostani csatákból egy török, egy orosz, egy francia és magyar vagy cseh csapat várhatja majd a negyeddöntő sorsolását.


Az EK-ban a 4+4 közé jutásért zajló mai, első meccsek programja

  • 18.30: Besiktas JK (török) – Reyer Venezia (olasz)
  • 19.00: Basketball Nymburk (cseh) – Aluinvent-DVTK
  • 20.00: Nantes Reze (francia) – Sparta&k M.R. Vidnoje (orosz)
  • 20.00: UF Angers Basket 49 (francia) – Basket Landes (francia)

Nymburk – Aluinvent-DVTK élőben

A csütörtöki Európa Kupa mérkőzésünket online videós közvetítésben megtekinthető a http://basketbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Eurocup/Cast-Osmifinale/Pohlavi-Zeny/Sezona-2015-2016/130650-Basketball-Nymburk-(CZE)-Aluinvent-Miskolc-(HUN)-(EuroCup-Women-osmifinale).htm oldalon
hirdetés


hirdet�s