Kosárlabda dzsembori Miskolcon

Akt.:
Miskolc – A 2015/16-os U12-es leány kosárlabda-dzsemborit a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével kötött megállapodás alapján a diósgyőri leány kosárlabda-utánpótlást működtető MITEKA alapítvány szervezi, rendezi péntek és vasárnap között Miskolcon, az egyetemi körcsarnokban és a Fráter György Katolikus Gimnázium tornacsarnokában.

A bajnoki évadot lezáró finálénak ebben az évben a korábbiaktól eltérő a lebonyolítási rendje, fő ismérve, hogy az azonos sportszervezetből érkező sportolók egy része nem egy csapatban játszik, hanem négy egységre történt felosztásuk után más sportszervezetek sportolóival és edzőivel alkotnak csapatokat.

A mérkőzésekkel párhuzamosan, fakultatív programként a játékcsarnokok mellett található zárt udvarokban dobóversenyeket rendeznek, illetve a létesítményen belül filmeket vetítenek a szervezők. A dzsembori második napjára pedig egy közös szabadidős programon vehet részt minden hivatalos résztvevő (16 csapat, 224 gyerek, 32 edző), ami a miskolctapolcai Barlangfürdő látogatását jelenti.

-ÉM-