Kósa Lajos sajtótájékoztatót tartott Debrecenben

Debrecen – Kósa Lajos a baloldali gondolkodás hiányát kéri számon a szocialistáktól

Furcsának nevezte az MSZP gondolkodását Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke szombat délutáni debreceni sajtótájékoztatóján, reagálva a szocialista párt aznapi, budapesti nagygyűlésénelhangzottakra.
– Az MSZP azt állítja magáról, hogy baloldali értékeket képvisel. Kormányzásuk alatt elvették a 13. havi bért és nyugdíjat, adókat emeltek, mindezt az egyszerű emberekkel tették. Majd azután, hogy azok bemutatták, milyen áldozatot képesek vállalni a csődhelyzet elkerülése érdekében (amibe a szocialista kormányzás sodorta az országot) a polgári kormány szolidaritást kért a bankoktól, az energiaszektortól, a multicégektől és a telekommunikációs cégektől, az MSZP pedig ezt kifogásolja – magyarázta Kósa. Felrótta az MSZP-nek, hogy az alkotmányosságot félti, miközben az ő idejükben ártatlan járókelőket vertek meg a rendőrök az utcán.


Nyugdíjak

A nyugdíjpénztárak ügyében hasonló gondolkodás jellemzi az MSZP-t Kósa szerint. A szocialisták által „beüzemelt” magánynyugdíjpénztárak (melyekbe kényszerítették az embereket belépni), veszélyeztették az állami nyugdíj kifizetéseket; a Fidesz azonban megvédi a nyugdíjakat és választási lehetőséget is biztosít a két pénztár között – mondta a debreceni polgármester. Hozzátette: az MSZP támogatottsága mindössze 15-18 százalék, ennyi a választás előtt is volt, ha ezen javítani akarnak, át kellene gondolni politikájukat.
A szocialisták tervezett demonstrációi kapcsán Kósa Lajos kifejtette: joguk van hozzá a törvényes keretek között, bár amikor a Fidesz szervezett ilyet, bűnnek tartották az utcai megmozdulásokat. De mi nem verjük szét a békés demonstrációkat, mi komolyan vesszük a demokráciát és az alkotmányosságot – tette hozzá az alelnök.
– HBN –

Kapcsolódó írások:

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP a kormány intézkedései ellen

fuggetlen | 2010.11.27 13:10
Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP – jelentette be a párt elnöke, szombati budapesti politikai nagygyűlésükön több ezer ember előtt. Az ellenzéki párt a petícióban a magánnyugdíjpénztárak államosítása, az igazságtalan adórendszer, az indoklás nélküli elbocsátás lehetősége, a visszamenőleges törvénykezés és az Alkotmánybíróság (AB) jogköreinek megnyírbálása ellen tiltakozik.