Kósa bocsánatot kért az MDF elnökétől

Kósa Lajos
Kósa Lajos
Debrecen, Budapest – A debreceni polgármester Dávid Ibolya ferde fejtartásán élcelődött az egyik férfimagazinnak adott interjújában. Kósa közleményében arra kéri az MDF elnökét, higgye el, nem akarta megsérteni.

Kósa Lajos az MDF elnökéhez írt közleményében kijelentette, hogy az e hónapban egy havilapnak adott interjúban szándékán kívül bántotta meg Dávid Ibolyát.

férfimagazin áprilisi számában megjelent interjúban Kósa eztt mondta: “Ibolyáról nekem egy teljesen privát dolog jut az eszembe. Ugye mindenki észrevette, hogy általában ferdén tartja a fejét. Szegénynek volt egy súlyosabb autóbalesete. Na, most az embernek az a benyomása, amikor nézi, hogy ez a ferdén tartott fej a gondolkodó ember póza, pedig nem az”.

Kerék-Bárczy Szabolcs, MDF-es szóvivője reagálásában “faragatlan és neveletlen” megnyilvánulásnak nevezte a debreceni polgármester kijelentését.

Kósa közleménye: “Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Dávid Ibolya! E hónapban egy havilapnak adott interjúmban szándékomon kívül megbántottam Önt. Őszintén kérem, higyje el, nem akartam megsérteni. Elnézését kérem ezért. Bocsánat.”

Rendhagyó interjú Kósával

A debreceni polgármester szerint a miniszterelnök papírtigris, Gergényivel az osztályharcot vívják, a jégkorong pedig a legjobb csapatsport. Kósa Lajossal Havas Henrik készített rendhagyó interjút a Playboy számára.

A debreceni polgármester szerint 150 év múlva mérsékelt jelentősége lesz annak, hogy kik alapították a Fideszt, mert a legendák fontosabbak. Kósa Lajos a saját szerepét úgy jellemzi, hogy ő is “a bölcsőt ringatta”.

“Az viszont elég erős túlzás, hogy Gyurcsányék önmagukból vezetik le a rendszerváltást, mert (…) ezeknek a KISZ-es fickóknak nem kifejezetten a demokrácia kibontakozása járt akkoriban a fejükben” – emlékeztetett a fideszes politikus.

Kósa Lajos a Fidesz elnökére vonatkozó kérdéssel összefüggésben azt mondta: együtt kezdték a politikát, ami nagyon fontos kapcsolat két ember között.


“Még akkor is, ha nem feltétlenül kell mindenben egyetértenünk. Sok mindenben különbözik a véleményünk, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetnénk jóban azzal az emberrel, aki mást gondol a világról. (…) Az meg nem aktuális probléma, hogy én leszek-e az utódja” – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc reformjait Batthyány Lajoséhoz hasonlította, azt mondta: “szegény Batthyány“.

“Mire gondolt Fletó? Hogy végezzék ki? Vagy ő akar lenni az örökmécses?” – tette fel a kérdést – írja az inforadio.hu.

Pólusprogram: Kósa kétségei

Néhány héttel ezelőtt a pólusprogrammal kapcsolatos kétségeit fogalmazta meg Kósa Lajos, Debrecen polgármestere hétfőn, az egyik vezető internetes hírportálnak adott interjújában.

A polgármester elmondta, hogy miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a pólusvárosokban tett látogatásai során február elsején Debrecent is felkereste, Magyar Bálint államtitkár munkatársai arról tájékoztatták, hogy nem létezik az a 600 milliárd forint, amelyet a kormány a pólusvárosok fejlesztésére ígért.

– Gyurcsányék végigjárták a pólusvárosokat, amire elvileg ígértek hatszázmilliárd forintot. Aztán jött két fiatalember a MEH-ből, Magyar Bálint munkatársai, és azzal kezdték, semmiféle hatszázmilliárd nincsen, ami van, az legfeljebb hatvanmilliárd – nyilatkozta a polgármester.

Kapcsolódó anyagok:

  • „Gazdagodott” a polgármesteri hivatal
  • Pólusprogram: Kósának kétségei vannak