Kósa: Az MSZP az egyszerű emberekkel fizettetett meg mindent

Az MSZP az egyszerű emberekkel fizettetett meg mindent, elvették a 13 havi bért és nyugdíjat, míg a Fidesz a bankszférától, a multicégektől, az energiaszektortól és a telekommunikációs cégektől kért szolidaritást – mondta el szombati, debreceni sajtótájékoztatóján a Fidesz ügyvezető alelnöke, reagálva az ellenzéki párt szombati nagygyűlésén elhangzottakra. Kósa Lajos hozzátette: az emberek többsége egyetért az Orbán-kormány döntéseivel.

Az MSZP elnöke a párt szombati budapesti politikai nagygyűlésén több ezer ember előtt jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek. Az ellenzéki párt a petícióban a magánnyugdíjpénztárak államosítása, az igazságtalan adórendszer, az indoklás nélküli elbocsátás lehetősége, a visszamenőleges törvénykezés és az Alkotmánybíróság jogköreinek megnyírbálása ellen tiltakozik. Mesterházy Attila hangsúlyozta: ha nem változtat a kormány “arrogáns stílusán és politikáján” akkor tavasszal az utcára vonulnak több tízezer emberrel.

A Fidesz ügyvezető alelnöke a szocialista nagygyűlésen elhangzottakra reagálva úgy fogalmazott: az MSZP az egyszerű emberekkel fizettetett meg mindent, elvették a 13 havi bért és nyugdíjat, míg a Fidesz a bankszférától, a multicégektől, az energiaszektortól és a telekommunikációs cégektől kért szolidaritást. Hozzátette: az MSZP félti az alkotmányt és a demokráciát, de akkor nem féltették, amikor ártatlan járőkelőket vertek véresre a rendőrök, maradandó sérüléseket okozva nekik, mindezt Gyurcsány Ferenc és a szocialisták utasítására.

Kósa szerint az emberek többsége egyetért az Orbán-kormány döntéseivel. A nyugdíjvédő intézkedéseket elmondása szerint azért kellett meghozni, mert a szocialisták által működtetett nyugdíjpénztárak veszélyeztették az állami nyugdíjak kifizetését. Hangsúlyozta: a Fidesz megvédi a nyugdíjakat, és választási lehetőséget nyújt az embereknek.

Az MSZP-nek azt a kijelentését, hogy esetleg az utcára fognak vonulni, tudomásul veszik, de korábban éppen ők vádolták a Fideszt azzal, hogy az utcára viszik a politikát – tette hozzá a politikus.