Kortárs Drámafesztivál Budapesten hetedjére – november 21-30.

Hetedik alkalommal rendezik meg ebben az évben a Kortárs Drámafesztivált Budapesten. A november 21-és 30-a között zajló nemzetközi színházi seregszemle díszvendége ebben az évben Szlovénia lesz – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fodor Krisztina, a rendezvény sajtóreferense.

A tíznapos kortárs színházi fesztiválon az itthon kevésbé ismert szlovén színházi életet összművészeti programsorozat keretében ismerhetik meg az érdeklődők. Kortárs szlovén színházi-és táncszínházi előadás, performansz, felolvasószínház, koncert-és filmvetítés-sorozat egyaránt szerepel a fesztivál tervezett programjai között.

A Kortárs Drámafesztivál meghívására ismét Magyarországra érkezik Dave St-Pierre kanadai koreográfus társulata. Ezúttal a Csak egy kis gyöngédséget, a francba is című produkciójukat mutatják be a magyar közönségnek.

A magyar program nyitódarabja a Természetes Vészek Kollektíva Halál-tours című trilógiája lesz. Története során először ad helyet premier-előadásoknak a Kortárs Drámafesztivál. A TÁP Színház: Kuratórium című új darabját, a Szputnyik Hajózási Társaság – Modern Színház és Viselkedéskutató Intézet-Labor pedig Bérháztörténetek című előadását mutatja be a fesztiválon.

Idén is folytatódik a Visitors’ Programme, amelynek célja a magyar színház új eredményeinek külföldi megismertetése. A projekt keretében neves európai és tengerentúli színházi szakembereket, színikritikusokat hívnak meg a szervezők Budapestre.

Hét ország rendezőinek, kritikusainak, színháztudósainak részvételével Mi volt az után előtt? címmel múltidéző-múltértékelő beszélgetéssorozatot hallgathat meg a közönség. Színház. Kritika. Ma. címmel nemzetközi szeminárium is indul a fesztivál ideje alatt. A workshopot Dirk Pilz német színházi szakíró, kritikus vezeti majd.

A szervezők ebben az évben is folytatják a tavaly debütált Az iskola írója – Az író iskolája elnevezésű programot. Idén az írók mellett fiatal rendezők is részt vesznek a projektben.

A fesztivál rendezője a Creatív Média Színházi Ügynökség és a SzínMűhely Alapítvány.

A Kortárs Drámafesztivál teljes programja a: www.dramafestival.hu oldalon olvasható.