Korszerűsítik a kazincbarcikai szennyvíztisztító telepet

Akt.:
Korszerűsítik a kazincbarcikai szennyvíztisztító telepet
Korszerűsítik a kazincbarcikai szennyvíztisztító telepet
Miskolc, 2015. április 23., csütörtök (MTI) – Mintegy kétmilliárd forintból korszerűsítik Kazincbarcika szennyvíztisztító telepét, a beruházás az Európai Unió támogatásával és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg – ismerteti a borsodi város önkormányzata a projekt csütörtöki nyitórendezvényéről kiadott sajtóközleményben.

A szennyvíztisztító telep modernizációjára azért volt szükség, hogy a telepről elfolyó tisztított szennyvíz minőségét és a fertőtlenítő rendszer hatékonyságát javítsák, emellett a technológiáját korszerűsítsék és optimalizálják a biogáz újrahasznosítását – ismertetik.

A projekt részeként korszerű biológiai tisztítási technológiát fognak alkalmazni, új szagtalanított rács-homokfogó gépház épül, valamint települési folyékony hulladék (TFH) fogadó létesítményt, előülepítőt és biológiai tisztítót alakítanak ki.

A tisztított víz fertőtlenítésére UV-fertőtlenítő egységet, az iszapkezelő soron elősűrítési technológiát építenek be. Emellett a meglévő gépeket korszerűsítik, továbbá új kéntelenítő egységet, gázmotort, biogáz- és földgáztüzelésű kazánt is telepítenek – olvasható a közleményben.

A projekt részeként Kazincbarcika négy utcájában 1649 méter hosszúságú új csatornahálózatot építenek ki. A város egyéb pontjain – 14 helyszínen – a műszakilag elavult csatornaszakaszokat rekonstruálják.

A korszerűsített szennyvíztisztító telepet, valamint a meglévő és újonnan kiépített csatornaszakaszokat a jelenlegi üzemeltető, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek ZRt. fogja működtetni.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter
További hírek a Gazdaság kategóriából