Korszerűsítik a kapitányság épületét Ózdon

Akt.:
Hamarosan befejeződik az épület felújítása
Hamarosan befejeződik az épület felújítása - © Fotó: ÉM
Ózd – A 165 milliós fejlesztésnek köszönhetően jóval olcsóbb lesz az épület fenntartása.

A hó végén befejeződik az Ózdi Rendőrkapitányság épületének a felújítása. Az augusztus közepén kezdődött munkálatokat uniós és állami támogatásból valósítják meg, a beruházás összértéke meghaladja a 165 millió forintot. Ebből az összegből a Jászi Oszkár úton található épület energetikai fejlesztése valósul meg.

Jelenleg a rendőrkapitányság épülete energetikai szempontból nem kellően hatékony, a fűtési rendszer, külső homlokzati nyílászárók és a hőszigetelés sem felel meg a mai kor követelményeinek. A korszerűtlen rendszerek együttes hatása következtében pedig rendkívül magas az épület fenntartási költsége.

Sok mindenre kiterjed

A beruházás során a fűtési rendszer részleges felújítása mellett kicserélik a kazánokat, elvégzik homlokzatok, valamint a zárófödém hőszigetelését, a külső homlokzati nyílászárók cseréjét, és a fényforrások korszerűsítése is megvalósul. A nagyobb energetikai hatékonyság elérése érdekében napelemes rendszert telepítenek a tetőszerkezetre.

A beruházás elsődleges célja, hogy a rendőrkapitányság épülete megfeleljen a kor hőtechnikai követelményeinek, javuljon az energiahatékonysága, ezáltal csökkenjen a fenntartás költsége. A beruházás hatására az épület energetikai besorolása jelentősen javul, így a beruházás eredményeképpen a meglévő állapothoz képest mintegy 80 százalékos megtakarítás érhető el.

– ÉM-ME –
hirdetés


hirdet�s