Korszerűsítették Miskolcon a szennyvízcsatorna-hálózatot

Miskolc – Korszerűsítették és bővítették Miskolcon a szennyvízcsatorna-hálózatot, a több mint 3,7 milliárd forintos projekt uniós és hazai forrásból valósult meg – mondta a Mivíz Miskolci Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón kedden.

Üszögh Lajos kiemelte: a beruházásnak köszönhetően Miskolc a legjobban közművesített európai városok közé tartozik, és jelentős lépést tett a megyeszékhely ivóvizét adó karsztvízbázis megóvásáért is.

A projekt 25 ezer méter új szennyvízvezeték lefektetését – ebből mintegy 12 kilométernyi az úgynevezett gravitációs vezeték – és mintegy 860 új bekötést tartalmazott, de épült szennyvízátemelő gépház is.

A beruházás során a Vasgyárban az egyesített rendszerű, szennyvizet és csapadékvizet egyszerre elvezető csatornahálózatot elkülönítették, ezzel Miskolcon már csak elválasztott rendszerű szennyvízközmű üzemel. A csatorna jelentősebb mennyiségű eső, heves felhőszakadás esetén is biztonságosan elvezeti a szennyvizet és a csapadékot, a rendszerek túlterhelése nélkül, külön vezetéken – tette hozzá az igazgató.

– MTI –