Korszerűbb és szebb is lesz a buszpályaudvar Miskolcon

Hamarosan kész
Hamarosan kész - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Az utasok szerint sem mindegy, milyen körülmények közt várakoznak.

Szeptember elejére készülhet el a Búza téri autóbusz-állomás karbantartása. Ahogy azt az Észak-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. korábban érdeklődésünkre közölte, a munkálatok jó részét már a nyár folyamán elvégezték, a kocsiállások nagy része is üzemszerűen működik. A váróteremben, a pénztárban és a nyilvános WC-ben még dolgoznak a szakemberek, azonban az ígéretek szerint rövidesen ezekkel is elkészülnek.

Szerdán meglátogattuk az állomást, ahol a belső terekben és a peronokon is dolgoztak: a tájékoztató táblákat cserélték, és a kertészeti munka is megkezdődött.

Az általunk megkérdezett olvasók többsége örült a lassan lezáruló munkáknak, mint mondták, már érezhető a különbség a korábbihoz képest.

– Én Encsen élek, így nem túl gyakran járok itt, de azt azért tudom, hogy ramaty állapotban volt a terület. Hallottam olyat, hogy előbb-utóbb elköltöztetik innen a buszállomást, de örülök neki, hogy addig is kezdett valamit a területtel az ÉMKK, erre már nagy szükség volt – mondta Tóth Andrásné.

Világosabb és vidámabb

Hasonlóan vélekedett Kádas Anna is, aki a Vadna felé induló járatot várta az Ózd felé induló buszok kocsiállásánál.

– Sokkal vidámabb és világosabb lett az egész állomás, az épület is szebben néz ki, annak meg kifejezetten örülök, hogy eltüntették azt a gazos, szemetes területet. Úgy látom, kis kertet alakítanak itt ki, aminek nagyon örülök, sokkal szebb lesz, mint régen – mondta.

Balláné Pipoly Ágnest bérletvásárlás után szólítottuk meg.

– Ha felújítanak valamit, az mindig jó hír. A pénztárban dolgozóknak most nem lehet túl kényelmes ezekben a kék konténerekben, ráadásul rosszul is hallottuk egymást, de mindez elviselhető, ha utána kényelmesebb lesz az ügyintézés – tette hozzá.

ÉM-TÁ


Ígérik: több lesz a növényzet
Miskolc - Mobiltelefon-töltőt és wifi-elérési lehetőséget is kialakítottak. Azt a néhány fát is kivágták a Búza téri autóbusz-állomáson, ami volt ott – erről panaszkodtak olvasóink a napokban. Miután a történteket magunk is láttuk, kíváncsiak voltunk arra, mi volt ennek az oka. Mint megtudtuk, az...

Búza téri autóbusz pályaudvar felújítás
Miskolc - Az utaskiszolgálás és a munkakörülmények színvonala is javulni fog a Búza téren. A Búza téri autóbusz-pályaudvaron jártunk július 19-én, és az átépítéséről kérdeztük az utazóközönséget. Megkeresésünkre a felújítást végző Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. is reagált a felmerül...

A tető megújulását többen is említették
Miskolc - Nem okozott fennakadást, de széleskörűbb felújításra lenne szükség a Búza téren. Előrehaladott állapotban van a Búza téri autóbusz-állomás felújítása. A helyszínen kérdeztük az embereket, hogyan vélekednek az átépítésről. Sokan arról vallottak, hogy kevéssé érzékelték a munkálatokat, mé...

Miskolc - Hatalmas a felfordulás már a napokban a Búza téren, mert nagy arányú karbantartási és felújítási munkák kezdődtek az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. autóbusz-állomásán, amelyen emberek ezrei fordulnak meg naponta. Biztonságosabbá és esztétikusabbá teszik a Búza téri buszpálya­...