Korszerûsítik a sárbogárdi szakrendelõt

Korszerûsítik a sárbogárdi orvosi szakrendelõt. Felújítják az épületet, új mûszereket szereznek be, új szakrendeléseket indítanak, valamint egynapos sebészetet mûködtetnek majd. A megyei kórháztól távol, Fejér megye déli részén tíz település 22 ezer lakója jut színvonalasabb és teljesebb orvosi ellátáshoz, õsztõl.

Az épületet felújítják, korszerûsítik a fûtést, olaj helyett gázfûtésre állnak át. Kicserélik a nyílászárókat, a liftet, szigetelik a falakat, új röntgen és ultrahang berendezést szereznek be, és kardiológiai, urológiai, neorulógiai, pszichiátriai, ortopédiai rendelésekkel bõvítik a meglévõket. Nappali kórházi ellátást hoznak létre, ahol egynapos sebészet mûködik majd.

Az elmúlt ötven év óta nem volt felújítás az épületben, elfogadhatatlan körülmények között folyt a rendelés- mondta szerdán sajtótájékoztatón Balogh Ibolya, a megyei közgyûlés elnöke.

Március elején kezdõdik a munka, és õsszel fejezõdik be. Az épületet kiürítik. A szakellátást Székesfehérváron a kórházban kapják meg átmenetileg a betegek, az alapellátást sárbogárdi rendelõkben. A kistérségi ügyelet és a gyermekorvosi rendelõ a felújítás ideje alatt is itt mûködik tovább.

A sárbogárdi szakrendelõ a Fejér megyei kórházhoz tartozik. A Közép-Dunántúli Regionális Operatív Programban 400 millió forintos támogatást kapott a felújításához a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában lévõ Fejér Megyei Szent György Kórház, 41 millió forintot a megyei önkormányzat biztosít.