Ökörsütésből kórháztámogatás

Ökörsütéssel is támogatják a salgótarjániak a kórházukat. Vasárnapra ugyanis közösségi napot szerveztek a városi piacra, ahol a 150 forintos áron mért sültadagok bevételét a megyei kórház koraszülött osztályának adományozzák.

Suba Zsolt, a Salgótarjáni Piacigazgatóság vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: az ökörsütéssel egybekötött rendezvényen ezúttal helyi termékek bemutatójára várják az érdeklődőket. A reggel kilenckor kezdődő hagyma-, krumpli- és almavásárban a látogatók megismerkedhetnek egyebek mellett a bokori juhsajtokkal, valamint a kozárdi mangalica termékekkel és lekvárkülönlegességekkel. A közösségi napon kóstolót tartanak a helyi méhészetek, s bemutatkoznak Nógrád megye mézlovagjai is.

A salgótarjáni piacon kézműves utca fogadja vasárnap a vendégeket, ahol népi iparművészek mutatják be a csipkeverés, gyöngyfűzés, a kosárfonás és az agyagozás technikáit. A színpadon pedig citerások, szájharmonikások, népzenei együttesek és folklórcsoportok váltják majd egymást.

A legutóbbi piaci rendezvényre háromezren voltak kíváncsiak Salgótarjánban. A szervezők arra számítanak, hogy a bevételekből akár több százezer forint adománnyal tudnak majd hozzájárulni a kórházuk koraszülött osztályának ápolási kellékeihez – tette hozzá Suba Zsolt.