Korrupciós ügy miatt tört ki lövöldözés a rendõr-fõkapitány értekezletén

Az algériai belügyminisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint az észak-afrikai ország rendõrségének helikopteres parancsnoka lõtte fejbe csütörtökön az ország rendõrfõkapitányát. A fõtiszt belehalt sérüléseibe. A bejelentés szerint a gyilkosság egy értekezleten történt, és a rendõr másokra is rálõtt, majd öngyilkosságot kísérelt meg.

Arab médiajelentések szerint a fõkapitány vizsgálatot rendelt el azzal kapcsolatban, hogy a helikopteres egység parancsnoka elfogadott-e kenõpénzt a gépek egyik alkatrész-beszállítójától. Az algériai média úgy tudja, hogy a parancsnokot felháborította vád, és nem volt hajlandó alávetni magát semmiféle további intézkedésnek. Amikor a fõkapitány közölte vele, hogy elbocsátja, fegyvert rántott, és fejbe lõtte felettesét.

A média szerint az értekezleten több rendõrtiszt is jelen volt, és a lövöldözõ parancsnok rájuk is lõtt, de azt nem tudni, hogy megsebesült-e közülük még valaki. A gyilkos fõtiszt a végén maga ellen fordította fegyverét, de nem halt meg. Kórházban kezelik súlyos állapotban.