Körözték és el is fogták a szexuális erőszakkal vádolt nőt

Akt.:
A megalapozott gyanú szerint élettársával együtt szexuálisan zaklatta gyermekeit a most elfogott nő (illusztráció)
A megalapozott gyanú szerint élettársával együtt szexuálisan zaklatta gyermekeit a most elfogott nő (illusztráció) - © Fotó: ÉM
Miskolc – A gyermekeit szexuálisan zaklató pár férfi tagja már tavaly ősz óta előzetes letartóztatásban van.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a nőnek, akivel szemben „tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette” miatt indult büntetőeljárás. A most rács mögé került gyanúsított nő és élettársa közös háztartásukban nevelték a nő gyermekeit, egy 8 éves kisfiút és egy 2 éves kislányt.

Tudta, mit tesz a párja

A megalapozott gyanú szerint a nő 2013 novemberétől egészen 2014. októberig élettársával együtt – fenyegetéssel – „különböző szexuális cselekmények” eltűrésére kényszerítette gyermekeit.

A nő ráadásul tudott arról is, hogy az élettársa szexuálisan zaklatta az akkor 2 esztendős kislányt, és a 8 éves kisfiút is próbálta rábírni „egyéb szexuális cselekmény végzésére”, azonban ennek megakadályozása érdekében nem tett semmit. A gyermekeket egyébként 2014 októberében kiemelték a családból.

Szökésben volt

A nő élettársa 2016. november 25-e óta előzetes letartóztatásban van. A nő viszont az őt kereső hatóságok elől elszökött, ismeretlen helyen tartózkodott, ezért vele szemben elfogatóparancsot is kibocsátottak. Ennek eredménye volt, hogy március 29-én a nőt elfogták.

A bíróság az előzetes letartóztatás elrendelését a „szökés” mellett, a gyanúsításban szereplő bűncselekmény miatt kiszabható akár 22 év időtartamú szabadságvesztés büntetésben és a gyanúsított személyi körülményeiben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére is alapította.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

– Szaniszló Bálint –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .