Körözötteket fogtak Miskolcon és Kazincbarcikán is

Körözötteket fogtak Miskolcon és Kazincbarcikán is
Boldva, Edelény, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Miskolc, Ózd – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. október 6-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. október 6-án két személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt indított eljárást az Edelényi Rendőrkapitányság D.A 55 éves boldvai lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 18 óra 30 perckor megjelent egy boldvai családi házban, annak ellenére, hogy attól korábban az Edelényi Rendőrkapitányság ideiglenes megelőző távoltartását rendelte el. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci rendőrök további egy fővel szemben tulajdon elleni szabálysértés (bolti lopás) elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fenti eseteken túlmenően a miskolci egyenruhások további két, a kazincbarcikai rendőrök egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe, míg a miskolci, az edelényi, az ózdi és a mezőkövesdi járőrök egy-egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további hat esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –