Sport

2011.05.07. 15:00

Kigyulladt Turán autója, de folytatják

<p>Szardínia - A Synergon Turán Motorsport versenyző párosa nem hagyja izgalmak nélkül népes rajongó táborát. Friciék az első gyorsasági szakaszon célba juttatták az autót a Szardínia Rallyn, azonban már a futam közben ugyanazt a szagot érezték, mint Jordániában.</p>

A Fiesta ismét lángot fogott, így a második szakaszon már nem indulhattak el. A csapat döntése értelmében, folytatják a világbajnokságot. A versenyszabályzat szerint így "Superrally” kategóriában -35 perc késéssel ugyan, de tovább versenyezhetnek.

"Ahogy a csapatunk mesélte, a hírünk már megelőzött a helyszínen” – mesélte Turán Frici. "Most ugyan kisebb mértékben, mint Jordániában, de megint lángra kapott az autó. Szétnyílt a kipufogó és a láng a bódét melegítette kívülről, de belül is jelét adta a szerkezet, hogy melege van. A második gyorsra menő etapon Tanak még megnézte, hogy mit lehet tenni, de sajnos a kiállás tényét kellett közölniük a sportbírókkal. Rengeteg munka van egy ilyen világbajnoki futamban, s hogy technikai hiba miatt meg sem tudjuk mutatni, mit tudunk, ez elég elkeserítő. De hát ez egy ilyen sport, ezért szeretjük.”

Ugyan hatalmas időveszteséggel, de pontokért autózik a magyar páros a szombati napon. Az autón kipufogót cseréltek és az MM Motorsport szerelői mindent megtettek azért, hogy végig versenyezzék a mieink a 2011-es Szardínia Rally-t. Tehát ma ott lesznek a magyarok, szuperrally szabályai alapján megkapták összetettben a kimaradt gyorsasági szakaszokért ’járó’ 5-5 perceket. Friciék 35 perc hátrányban vannak így az élbolytól.

A magyar páros versenyben, kövessék az eseményeket a facebook-on és a www.turanmotorsport.hu oldalon, s drukkoljanak Turán Fricinek és Zsiros Gabinak!
Forrás: Just Creative

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!