Friss hírek

2010.09.16. 18:44

"Kerülj közelebb" - a fogyatékosok integrációjáért küzd idén a Médiaunió

<p>A fogyatékos emberek iránti toleranciát szeretné elősegíteni a Médiaunió Alapítvány idei kampánya. Görög Zita modell, Bárdos András újságíró és a Quimby zenekar énekese, Kiss Tibor is a kezdeményezés mellé állt, hivatásuk elismert képviselőiként arra hívják fel a figyelmet, hogy a fogyatékosság nem szabad, hogy meghatározza bárkinek a sorsát. Az erőfeszítések fókuszában a nem-fogyatékos emberek érzékenységének felkeltése áll. A cél olyan változást elérni a fejekben, aminek eredményeképp minél többen gondolnak arra, hogy munkájuk eredménye legyen értékes és használható egy fogyatékos ember számára is - közölte az alapítvány. </p> <p>A Médiaunió Alapítvány a tavalyi nagysikerű "Nincs DE! Rajtad is múlik az egészséged megőrzése!" kampány után idén "Kerülj közelebb! Rajtad is múlik a fogyatékkal élő emberek integrációja!" jelmondatot tűzte zászlajára. A kampány arra buzdít, hogy a lehető legtöbben ismerjék meg a fogyatékos emberek mindennapjait, az akadályokat, amelyekkel gyakran feleslegesen kell küzdeniük.</p>

A hazánkban élő fogyatékos emberek jelentős része attól is tart, hogy elhagyja otthonát. Nem csupán a közlekedési bonyodalmak aggasztják őket; nem szeretnének kisebbséghez tartozni, a többség mégis így tekint rájuk. Sok a velük kapcsolatos előítélet, ami miatt munkához is nehezen jutnak. Az emberek sokszor azért félnek valamitől, mert nem ismerik azt. Ha megismernék őket, rájönnénk, hogy a fogyatékos emberek értékei, vágyai, érzései sem különböznek másokétól, és adott esetben ugyanúgy megállják a helyüket - közölte Hargitai Lilla, a Médiaunió Alapítvány ügyvezetője.

Kroll Zsuzsa vak érdekvédelmi vezető, Bovier György kerekesszékes blogger, Nemes Norbert siket vizilabdázó és Krajcsovicz Rita autista kislányával, Szonjával együtt vállalták, hogy megmutatják mindennapjaikat az érdeklődőknek. Ők már elérhetők a kampány weboldalán, a www.keruljkozelebb.hu -n, és a kampány Facebook oldalán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!