Friss hírek

2009.03.12. 18:52

Elhagyta a fogdát Kiss Bálint, a MÁV ÁBE igazgatója

<p>Elhagyta a fogdát Kiss Bálint, a MÁV Általános Biztosító Egyesület (ÁBE) korábbi igazgatója 55 millió forintos óvadék ellenében. Kiss Bálintot csütörtök délután hat óra előtt néhány perccel engedték szabadon a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetből, majd beszállt egy rá váró autóba és elhajtott. Újságíróknak nem nyilatkozott. Kiss Bálintot még tavaly áprilisban helyezték előzetes letartóztatásba, miután a vám- és pénzügyőrség nyomozást indított a biztosító ügyében - egyebek mellett - sikkasztás és csalás miatt.</p>

Kiss Bálintot, a MÁV ÁBE vezetőjét áprilisban vették őrizetbe a pénzügyőrök, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását. A biztosítónál a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága a Fővárosi Főügyészség kijelölése alapján különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A VPOP időközben visszautalta a magánszámlákról lefoglalt 660 millió forintot az egyesületnek. A pénzt korábban az egyesület vezetői által létrehozott számlákról foglalta le a VPOP.

A biztosítónál a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is vizsgálódott, először az új kötelező felelősségbiztosítások kötését függesztették fel, de tavaly nyár végén már ott tartott az ügy, hogy a biztosító meglévő ügyfeleinek is váltania kellett. A több milliárdos tőkevesztés miatt bedőlt a biztosító.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!