Kormányzati negyed: olcsóbb lett a pályázati dokumentáció – kitolták a határidőt is

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) 240 ezerről 90 ezer forintra módosította a kormányzati negyed tervezésére kiírt tender pályázati dokumentációjának árát, és a leadási határidőt is meghosszabbították – mondta a beruházás miniszterelnöki megbízottja a bírálóbizottság szerdai ülése közben. Görözdi György közölte: a pályázat eredeti beadási határideje május 21. volt, ezt július végére tolták ki, és az eredményhirdetés június 11-e helyett augusztus első hétvégéjén lesz.

Minderre azért volt szükség, mert több hazai és nemzetközi kritikát is kaptak, amelyek szerint túl drága a pályázati kiírás dokumetációja – közölte a miniszterelnöki megbízott. A KVI ezen kívül tovább lazít minden olyan alkalmassági követelményt is, ezzel szélesítve a résztvevők körét – tette hozzá Görözdi György. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy eljárás alatt álló cégek is pályázhatnak – mondta el kérdésre válaszolva a miniszterelnöki megbízott.

A pályázati csomagot eddig 23-an vették meg, ami nem számít kevésnek, de a verseny maximalizálása érdekében döntöttek a kiírás módosítása mellett – közölte Görözdi György.

A kormány április 30-ig dönt a végleges pénzügyi-jogi konstrukcióról, akor derül ki, hogy milyen pályázatot írnak ki a beruházáshoz. Ha a kabinet magánfejelsztői konstrukció mellett dönt, akkor november 3-án tudják birtokna adni a Nyugati pályaudvar melletti területet – mondta a miniszterelnöki megbízott.