Kormányzati negyed – tegnap óta 6 újabb érdeklő vásárolta meg a pályázati anyagot

Szerda óta 6 újabb érdeklődő vásárolta meg a Kormányzati Negyed tervezésére kiírt nemzetközi pályázat dokumentációját, ezzel 19-re emelkedett a jelentkezők száma – tudta meg a Független Hírügynökség a projekt sajtófőnökétől csütörtökön. Az eredeti pályázati anyagot 23-an vették meg, de április elején módosították a feltételeket, így a már jelentkezett tervezőirodáknak is újból meg kell vásárolniuk a dokumentációt.

A nyílt nemzetközi tervpályázat módosított leadási határideje július 11., míg korábban május 21-e volt a határidő. A dokumentációt eddig 8 új, és 11 korábbi jelentkező vásárolta meg. A pályázni szándékozók között német, francia és japán tervezőirodák is vannak. A kormányzati épületek átadásának határideje 2009. május 31-e, amit a tervpályázat kitolt határideje nem veszélyeztet – közölte korábban a negyed megvalósításáért felelős igazgatóság.

A 11 minisztérium számára 165 ezer négyzetméternyi iroda áll majd rendelkezésre és egy 2 ezer négyzetméteres parkoló. Az építkezés tavalyi árakon 43,2 milliárd forintba kerül, és további 5 milliárdot szánnak kiegészítő beruházásokra. A pályázatokat elbíráló bizottságban sok hazai szakember mellett részt vesz a berlini és a barcelonai főépítész, valamint a New York-i Ground Zero beépítésével megbízott Daniel Libeskind építész is.