Kormányszóvivői Iroda: Rutineljárás volt a Magyar Nemzet újságírójánál tett látogatás

Felesleges “túl nagy feneket keríteni a dolognak”, rutineljárás volt az a látogatás, amit a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai tettek a Magyar Nemzet újságírójánál -reagált a Kormányszóvivői Iroda Demeter Ervin, fideszes képviselő vasárnapi sajtótájékoztatójára.

Demeter Ervin szerint az NBH munkatársai a kancelláriaminiszter kezdeményezésére keresték meg azt az újságírót, aki kollégájával Szilvásy lesencefalui építkezésén járt két hónapja. A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint viszont csak a munkájukat végezték az NBH emberi, amikor meggyőződtek arról, hogy valóban újságírók érdeklődtek-e egy nemzetbiztonsági védelem alatt álló állami vezetőnél.

“Lehet pártpolitikai ügyet építeni a kérdésből, de felesleges” -reagált a kormányszóvivői iroda. Szerintük mindenki csak a dolgát végezte: a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai is, amikor ellenőriztek és a Magyar Nemzet újságírói is, amikor megírták a cikket, ezzel lezártnak tekintik az ügyet.

A Magyar Nemzet szombaton számolt be arról, hogy a lap újságírójánál az NBH munkatársai kopogtattak csütörtökön és arról kérdezték, hogy ő és társa mit keresett a Veszprém megyei zsákfaluban. A cikkben szerepel: az NBH azt állította, hogy csak bűnmegelőzési szándékból keresték meg a lap munkatársát, akinek azt mondták, hogy csak azért érdeklődnek, mert több furcsa eset, betörés és bűncselekmény történt Lesencefalu környékén.