Kormányszóvivői Iroda: Nincs csúszás a kormányzati negyed határidejében

Nem fog csúszni a tervezett kormányzati negyed átadása, továbbra is 2009. május 31-e a dátum. Így reagált a Kormányszóvivői Iroda a Népszabadság szerdai cikkére, miszerint a határidőt nehéz lesz tartani, hiszen az építészeti pályázat beadási határidejét is kitolták.

Láng Balázs a kormányzati negyed sajtófőnöke a Független Hírügynökségnek elmondta azt is, hogy habár az újságban az is megjelent, hogy a miniszterelnök nem költözik majd az új negyedbe, ez egyáltalán nem újdonság. Hiszen soha nem is volt szó arról, hogy odaköltözne – fogalmazott.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság közleményéből az is kiderül, hogy a szerdai nappal már 13-ra emelkedett a tervpályázat iránt érdeklődök száma. A módosított dokumentációt többségében új érdeklődők – például egy japán cég – vásárolta meg, de a korábbi jelentkezők többsége is jelezte, hogy újból megveszi. A tervpályázat beadási határideje május 21-ről július 11-re tolódott el, ám a 2009. május 31-ei műszaki átadás céldátumát ez nem veszélyezteti – szögezi le a közlemény.