Kormányszóvivő: nem volt olyan találkozó, amelyről Lados István beszélt

Nem volt olyan találkozó, amelyről Lados István hétfői kihallgatása során a bíróság előtt beszélt – ezzel az egy mondattal reagált hétfőn este a Kormányszóvivői Iroda arra, hogy a Zuschlag-ügy másodrendű vádlottjának vallomásában szóba került Gyurcsány Ferenc is.

Lados István a hétfői tárgyaláson Zuschlag Jánosra hivatkozva azt mondta, hogy Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke állítólag Gyurcsány Ferenc megbízására átnézte a Zuschlag-ügy részleteit, miután elérték, hogy a Legfőbb Ügyészség bekéresse az ügy aktáit a nyomozóktól. Lados szerint ugyanis a miniszterelnök nehezményezte Zuschlag Jánosnak, hogy az ő neve is felmerült az üggyel kapcsolatban, később pedig tanúként hallgatták meg. Ladosnak Zuschlag János állítólag beszámolt egy kiskunhalasi személyes találkozóról is, amelyen Gyurcsány Ferenc, Bánáti János és Zuschlag vettek részt – erre reagált a kormányszóvivői iroda hétfő este.

Zuschlag Jánost és 15 társát folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással vádolják. Fodor Endre, az ügyet tárgyaló bíró erre az évre 19 tárgyalási napot tűzött ki.