Kormányprogram – "Itt az idő, hogy helyreállítsuk a demokratikus normákat!"

A demokratikus normákba vetett hit megingását Magyarországon az elmúlt 8 év szocialista kormányzására, illetve a 2006-os történésekkel kapcsolatos szocialista politikára vezeti vissza a Nemzeti Együttműködés Programja. A dokumentum szerint hiteles, őszinte, a választópolgárok bizalmára épülő kormányzást terveznek.

A program szerint a kormánnyal szembeni bizalmatlanság oka, hogy a baloldal soha nem tudott elszámolni a választóknak “azzal a hazugsággal, amelynek árán 2006-ban meg tudta tartani a parlamenti többséget.”

Tartalmazza a program a demokratikus intézményrendszerbe vetett bizalom visszaállítását, illetve a tisztességes munkával elért eredménynek járó tisztelet és erkölcsi támogatás visszaadását. Újra fel kell építeni az állam tekintélyét, vissza kell adni a közigazgatás rangját, ehhez javítani kell a közszolgáltatások minőségét – áll a dokumentumban.

A program szerint újra kell építeni a joguralomba vetett hitet: Magyarország alkotmányos demokrácia, a működését elősegítő jogszabályok ugyanakkor csak abban az esetben érnek bármit, ha mindenkire egyaránt érvényesek.

– Független Hírügynökség –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s