Kormányablak Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Szeptember 21-én ünnepélyes keretek közt adták át Tiszaújváros kormányablakát. Ezzel tovább gyarapodott megyénk és az ország korszerű és gyors ügyintézést kínáló hivatalrendszere. Ma már egy híján másfél száz kormányablak működik az országban.

Annak idején a tiszaújvárosi városházán, azaz a polgármesteri hivatal épületében, az okmányirodában kezdte meg működését a Tiszaújvárosi Járási Hivatal. Idén tavasszal kezdődött meg az átalakítás, erre az időre a hivatal átköltözött egy Tisza úti épületbe. Hétfő volt az a nap, amikor újra a régi, városházi helyen, de teljesen megújult környezetben és – a kormány­ablak mivoltának megfelelően – kibővített szolgáltatásokkal várják a Tiszaújvárosi járás ügyfeleit.

A rendezvényen dr. Baltay Tímea kormányablakokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a hazai közigazgatás töretlenül fejlődik, ezt is mutatja, hogy napról napra gyarapodik a kormány­ablakok száma. „Mindez, együtt a bürokráciacsökkentés és a rezsicsökkentés programjával, az állampolgárok kényelmét és a közigazgatásába vetett bizalmát célozza meg” – fogalmazott.

ÉM-SZB