Helyi közélet

2014.02.12. 10:52

Nézőpont: Jobb lesz nekünk

<em>Emlékszem négyen voltunk testvérek. Egy kedves ember nevelt minket, akivel együtt volt egy kisebb. Az ő hangja lágyabb volt, mindig megsimogatott bennünket. Türelmesek voltak, sok mindenre megtanítottak. Elárulom, hogy nem haragszom arra az emberre sem, aki a nyakamba tett valamit, amire aztán hosszú zsinórt szereltek. Azt hittem játék, de megtanították, hogy a közös életünkben nem minden az</em>. <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

Emlékszem négyen voltunk testvérek. Egy kedves ember nevelt minket, akivel együtt volt egy kisebb. Az ő hangja lágyabb volt, mindig megsimogatott bennünket. Türelmesek voltak, sok mindenre megtanítottak. Elárulom, hogy nem haragszom arra az emberre sem, aki a nyakamba tett valamit, amire aztán hosszú zsinórt szereltek. Azt hittem játék, de megtanították, hogy a közös életünkben nem minden az. Juhász-Léhi István jegyzete.Később megint elmentünk abba a házba, ahol többször is megszúrtak. Nem volt hideg a kő, és a többiek is mondták, hogy nem fog fájni. Egy kicsit pedig fájt, de az a kedves ember szerencsére velem volt akkor is. Ő ad enni, nála alszom, ő tanít, és játszik velem. Mindig számíthatok rá. Most például tanulunk. Halk szavú botos emberekkel közlekedem. Nem tudom, hogy miért, de ha én például nem lennék, akkor most az a kedves ember nagyon nehezen tudna meglenni nélkülem. Apró jutalomfalatokat is ad, bevallom nagyon finom. Nagyon sok még a dolgunk a vizsgáig. Egyedül kell majd közlekednünk például. Nagy a felelősségem, de jó hogy mindenki biztat.

Ismeretlen emberek simogatnak, mindenkinek csilingel a hangja. Vannak kis emberek is: őket nagyon szeretem. Van, hogy ölelnek, puszilnak. De volt olyan is, hogy sikítottak. Mindig csodálkoznak, hogy leülök, vagy lefekszem, amikor szólnak. A pacsizás pedig valamiért kimondottan tetszik nekik.

Sok a dolgom: szeretnék segíteni a lágy hangú emberen. Elég lassan tud még közlekedni velem, de tudom, hogy napról napra jobb lesz nekünk.

Ezért is vagyok.


"Ez egy úgynevezett interaktív, érzékenyítő kiállítás. Az a lényege, hogy a látóknak megmutatja, hogy milyen a vakok világában élni. Milyen az, hogy látássérülten kell közlekedni, tájékozódni, enni, számítógépezni."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában