Korlátozta a városi honlap fórumát a jászberényi testület

Egy képviselõi indítványra márciustól korlátozta a városi honlaphoz való hozzászólás lehetõségét a jászberényi képviselõ-testület. Úgy döntöttek, hogy a fórum rovathoz hozzászólni csak úgy lehet, ha a regisztrációt kérõ teljes neve és állandó, bejelentett lakcíme ellenõrizhetõ.

A képviselõ-testület azzal bízta meg a polgármestert, hogy módosítsa a város weblapjának üzemeltetésérõl szóló szerzõdést. A testület úgy döntött, hogy a fórum rovathoz hozzászólni a továbbiakban csak úgy lehet, ha a regisztrációt kérõ teljes neve és állandó, bejelentett lakcíme ellenõrizhetõ, a felhasználó név pedig tartalmazza a hozzászóló teljes nevét.
Mindezt az egyik szabad demokrata képviselõ indítványozta, arra hivatkozva, hogy “a városi honlap fórumának tartalma, annak hangneme erõsen kifogásolható, sok esetben nélkülöz minden realitást, személyeskedõ, vádaskodó, esetenként alpári stílusú. Az érintettek védtelenek, így a büntetõ eljárások kezdeményezésének kimenete is kétséges.”

Cserta Istvánné /SZDSZ/ , aki egyébként igazgató-helyettes pedagógus Jászberényben, azt is hozzátette, hogy “tekintettel a közelgõ választásokra, célszerû lenne a határozati javaslatban jelzett idõtartamra a honlap fórum rovatát szüneteltetni.”

A polgármester, Gedei József /MSZP/ megvétózta a döntést, de a második fordulóban ismét a korlátozás mellett szavazott a testület.
A jászberényi képviselõk többsége arra is igennel voksolt, hogy 2010 október 31-ig szüneteltessék a hozzászólásokat, de ezt végül a második fordulóban hatályon kívül helyezték. A polgármesternek március 5-ig kell megegyeznie az üzemeltetõvel a weblap korlátozásáról.Sporthírek