Kórházi fertőzésben halt meg a pár napos baba?

Kórházi fertőzésben halt meg a pár napos baba?
Kórházi fertőzésben halt meg a pár napos baba? - © Fotó: rtl.hu
Budapest – Kórházi fertőzés miatt halt meg pár napos kisbabájuk a budapesti Honvéd Kórházban – ezt állítja az RTL Híradójának egy budaörsi házaspár. A kislány koraszülött volt, pár naposan belázasodott, kiderült, baktérium támadta meg a szervezetét. Olyan súlyos állapotba került, hogy belehalt a fertőzésbe. A szülők szerint több koraszülött baba is megfertőződött.

Az ügyben a terézvárosi rendőrség indított nyomozást. Az RTL Híradója Kereste a kórházat, hogy megtudják, hogyan alakult ki a fertőzés és hány újszülöttet érintett, de nem válaszoltak a kérdéseikre.

Forrás: rtl.hu.


Se CT, se MR nincs az Országos Kardiológiai Intézetben

Se CT, se MR nincs az Országos Kardiológiai Intézetben, ahol a legbonyolultabb szívműtéteket végzik. Ezt az Intézet főigazgatója mondta az RTL Híradónak azután, hogy a Klubrádió egyik hallgatója arról számolt be, hogy súlyos állapotú unokáját nyitott mellkassal kellett átvinni egy másik kórházba, mert CT vizsgálatra volt szükség.

Tízezrek halnak meg a rossz egészségügy miatt

Baranyában majdnem egy évbe telik bejutni egy szürkehályog-műtétre, de csípőprotézisre is hónapokat kell várni. Tízezreket menthetnénk meg egy jobb egészségügyi rendszerrel, mégis egyre kevesebbet költünk rá, miközben a háziorvosaink elöregednek, már ahol egyáltalán még vannak. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vaskos jelentést adott ki az egészségügyi rendszerünk állapotáról, és az eredmény nem lett valami hízelgő.

„Népmese” a kórházi fertőzésekről

Népmesét írt a Társaság a Szabadságjogokért a kórházi fertőzésekről. Az új kampánnyal arra utalnak, hogy szerintük a betegnek vagy a hozzátartozónak olyan nehéz utat kell bejárnia az igazáért az egészségügyben, mint a mesék szegény emberének.

Ha lenne normális egészségügyünk, nem halnánk meg ilyenekben

Önnek van olyan rokona, ismerőse, aki infarktusban, netán méhnyakrákban halt meg? Egy jól működő egészségügyi rendszerben akár ma is élhetnének, Magyarországon mégis sokkal többen halnak meg elkerülhető betegségekben, mint a hozzánk hasonló fejlettségű országokban. Orosz Évával, az ELTE Társadalomtudományi Karának egyetemi tanárával beszélgetett az Abcúg arról, hogy miért van ez, és hogyan lehetne hatékonyabbá tenni az omladozó magyar egészségügyet.