Kórházban fejeződött be a rab haláltusája Miskolcon

Kórházban fejeződött be a rab haláltusája Miskolcon
Miskolc – Megerősítette a zárkában történt öngyilkosságot a megyei börtönparancsnok, s azt: a férfi a kórházban halt meg. A belső vizsgálat szerint a fegyőrök mindent megtettek a bajba jutott férfi életének megmentéséért.  

A százmilliós miskolci rablásként ismertté vált ügy mellékszálaként foglalkozott lapunk azzal, hogy az eset egyik gyanúsítottja öngyilkosságot követett el a börtönben. Joó László ezredes a B.-A.-Z. Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka csütörtökön megerősítette, hogy egy férfi öngyilkossági kísérletet hajtott végre a zárkában. Arról nem beszélt, hogy mily módon követte a cselekményt, de amikor konkrétan azt kérdeztük, hogy a nyakát sebesítette-e meg, ennyit még elárult. Mindenesetre ( a www.boon.hu-n videón is megtekinthető felvételen) elmesélte, hogy a zárkatársak dörömböltek az ajtón és nyomták meg a riasztócsengőt a történtek után. A fegyőr pedig riasztotta a börtön egészségügyi személyzetét, akik elsődlegesen ellátták a férfit, de nyilvánvaló volt hogy kórházba kell vinni a férfit, ezért mentőt hívtak. Néhány nappal később a kórházban halt meg végül a férfi. Tehát a börtönben elkövetett öngyilkossági kísérlet után már az egészségügyi intézményben halt meg.

Értesítették a hozzátartozókat

A gyanúsított rokonait már a börtönbeli történés után értesítették az esetről. Azt is megtudtuk, hogy az önmaga ellen forduló férfi rokonai nem hibáztatják a börtönt a történtekért. A hivatalos vizsgálat is lezárult már, amiben megállapították, hogy a fegyőrök gyorsan és szakszerűen jártak el. Nem szegtek előírást, mindent elkövettek, hogy segítsenek a bajba jutott személynek. Joó László érdeklődésünkre arról is beszélt, nem ritka sebesülést okoznak saját testükön önmaguknak a fogva tartottak azért, hogy más zárkába, vagy az egészségügyi körletbe kerüljenek. A halálos kimenetelű öngyilkossági kísérlet pedig nem jellemző.