Kórházba készült, de kirabolták…

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – A két nő erőszakkal ment be az idős férfi lakásába. Elvitték a kórházba összekészített csomagját.

A nyolcvan éves férfi lakásán pakolt be egy táskába tisztasági felszerelést és egyéb használati tárgyakat, mert kórházba készült. Két harminc év körüli nő becsengetett, majd az ajtót kinyitó férfitől pénzt kértek. Mivel ezt az idős ember megtagadta, erőszakkal benyomták az ajtót, félrelökték és a lakásban kutatni kezdtek.

A férfi által a kórházi ellátásra összekészített táskából vettek ki tisztálkodó szereket, pizsamát, ágyneműt mintegy 9-10 ezer forint értékben. A férfi többször próbálta ezeket visszavenni, de kezeit lefogták, ellökték. Időközben a zaj miatt becsengetett a szomszéd. A két nő ekkor távozott a lakásból és a szomszéd idős nőt is félrelökték.

A rabló párost hónapokkal később fogta el őket a rendőrség és előzetes letartóztatásba helyezték őket. Velük szemben a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elhárítására életkoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat és fegyházbüntetés valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

– ÉM-SZB –