Kórház, nagyáruház és kastély is eladó a magyar interneten

Kórházat, kastélyt, lovardát, halastavat, de még egy nagyáruházat is meg lehet venni a magyar interneten. A hazai ingatlanpiac sokszínűségét jelzi, mi mindenből válogathatnak azok az érdeklődők és befektetők, akiknek bizonyos esetekben sem a pénz, sem a méret, sem az ingatlan elhelyezkedése nem számít.

A világhálón manapság szinte minden kapható és ez már a magyar honlapokra is érvényes. Az egyik legnagyobb, ingatlanokra szakosodott portál, az ingatlan.net hirdetési bázisában igazi különlegességekre is lehet bukkanni.

Ha a vásárlónak van 269 millió forintja, a fővárosban, Óbudán egy 5 szintes, 740 négyzetméteres, teljesen felszerelt kórházat vehet betegszobákkal, műtőkkel és kiszolgáló helyiségekkel. Ugyancsak eladó egy 1896-ban épült kastély Újrónafőn, amely 2004-ig üzemelt kórházként.

Szintén kuriózumnak számít a budapesti Otthon Áruház épülete. A nagy múltú, 4822 négyzetméteres ingatlan kínálati ára 1,2 milliárd forint, ezért a vásárló 22 szobás, 3 emeletes üzlethelyiséget és utcafronti kirakatokat kaphat. Még az Otthon Áruháznál is nagyobb, 5800 négyzetméteres az a jelenleg is működő, XX. kerületi áruház, amely szintén eladó 540 millió forintért bérlőkkel, akár céggel együtt.

Ha régi, patinás kastélyt szeretne venni valaki, a magyar internetes hirdetések között ezekből is válogathat. Az 1786-ban épült, barokk stílusú bükkösdi Petrovszky kastély és a hozzátartozó park a Mecsek Tájvédelmi Körzet területén másfélmilliárd forintba kerül. Ennél jóval olcsóbb az 1725 körül, Somogygesztiben épült Jankovics-Bésan kastély. Az épületben háromcsillagos szálloda üzemel, és a kínálati ára 465 millió forint. Akinek nincs ennyi pénze, mégis kastélyt szeretne, hetvenmillió forintért megszerezheti a Csabarendeken álló Galánthai Fekete kastélyt. Az épületben az 1800-as évek végén a Bajcsy-Zsilinszky család is lakott. A több száz éves múltra visszatekintő kastély 1993 óta üresen áll, ezért teljes felújításra szorul.

Az egyedi lakóingatlanok között talán a legnagyobb kuriózum egy 28 millió forintos parasztház Hollókőn, az ófaluban. A települést az UNESCO 1987-ben a világörökség részének nyilvánította, így a ház főleg turisztikai célokat szolgálhat. Ugyancsak érdekes lehet a befektetőknek egy halastó Dunaföldvár közelében, amelyhez erdő, nádas, gyep és szántó tartozik összesen 950 millió forintért. A Balaton partján 730 millió forintból komplett üdülőfalut lehet venni 12 parasztházzal, csárdával, lovardával és lovakkal, mesterséges tóval és egy kis piaccal. Aki különlegességet keres, rábukkanhat egy egri barlanglakásra is, amelyet 25 millió forintért kínálnak megvételre.

A szállodák, irodaházak jelenléte nem kuriózum a hirdetési bázisban, sok kereskedelmi, üzleti, ipari ingatlan található a hirdetések között. Egy tiszaújvárosi szálloda például egymilliárd forintért, egy győri hotel pedig 800 millió forintért keresi új gazdáját.