Friss hírek

2009.06.17. 11:39

A Fidesz visszafordítaná a víz, az erdő és a termőföldek eladását

<p>A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy adja fel az állami vízvagyon, a termőföldek és az erdővagyon kiárusítását, illetve felhívják az esetleges befektetők figyelmét arra, hogy amennyiben a Fidesz kormányra kerül, akkor azonnal felbontják a fenti három területen kötött privatizációs szerződéseket - jelentette ki Bencsik János az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai tájékoztatóján.</p>

A fideszes politikus elmondta: a párt keddi elnökségi ülése után három munkacsopotot hoztak létre. A vízvagyon védelmében Fónagy János vezetésével, az erdővagyon védelmében Tasó László vezetésével és a termőföld védelmében Jakab István vezetésével. A munkacsoportok minden információt begyűjtenek az esetleges privatizációkkal, vagy privatizációs szándékkal kapcsolatban és amennyiben a Fidesz kormányra kerül, akkor ezen információk segítségével bontják majd fel a szerződéseket.

Bencsik János példaként említette, hogy a tatabányai központú Észak-Dunántúli Regionális Vízműben szerdán döntenek majd arról, hogy a vízmű üzemeltetését egy új kft kezelésébe adják és a 80 millió tőkéjű cég 49 százalékát magánbefektetőknek értékesítik. A Fidesz szerint az ilyen esetek miatt van szükség a munkacsoportokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!