Koreai túszok – újrakezdték a tárgyalásokat

Újrakezdődtek szerdán a tárgyalások a tálibokkal azoknak a dél-koreai túszoknak a sorsáról, akiket több mint két hete raboltak el a lázadó fegyveresek.

Közben megtalálták négy elrabolt afgán bírósági tisztségviselő holttestét szerda reggel Afganisztán egyik déli tartományában – közölte a rendőrség.

A négy afgán férfi holtestét az ország déli részén lévő Gazni tartomány egyik falujában találták meg. Az AFP egyik fotósa, aki látta a testeket, elmondta, hogy a négy embert lelőtték, és lábaik össze volt kötözve. A tálibok, akik korábban jelezték, hogy ők rabolták el a férfiakat, egyelőre még nem vállalták magukra a gyilkosságokat. A helyi rendőrség helyettes vezetője újságíróknak elmondta, hogy a négy férfi bíró volt – a korábbi hírekben csak bírósági tisztségviselőként utaltak rájuk.

Közben újrakezdték a tárgyalásokat annak a 21 dél-koreai túsznak a szabadon engedéséről, akiket még július 19-én raboltak el a tálibok Gazni tartományban – közölték az üggyel foglakozó tisztségviselők. A tálibok két túszt már kivégeztek, és azzal fenyegetőznek, hogy újabb áldozatok lesznek, ha a kormány nem engedi el legalább nyolc bebörtönzött társukat. Határidőnek helyi idő szerint szerda delet határozták meg.