Helyi közélet

2014.10.07. 17:30

Már épül végre a három település nagy álma

Kistokaj, Mályi, Nyékládháza - Régi álma válik valóra Kistokajnak, Mályinak és Nyékládházának: lesz kerékpárútjuk.

Kistokaj, Mályi, Nyékládháza - Régi álma válik valóra Kistokajnak, Mályinak és Nyékládházának: lesz kerékpárútjuk.

„Hosszú, gyötrelmes munka után megvalósulhat a Nyékládházát, Mályit, Kistokajt és Miskolc-Szirmát összekötő kerékpárút” – ezt jelentette be a közelmúltban Ambrus Gyöngyi kistokaji, Urbán Sándorné nyékládházai és Viszokai István mályi polgármester. Azóta már a munkálatok is elkezdődtek, és a tervek szerint év végére elkészül a településeket összekötő bicikliút.

Három évvel ezelőtt

A polgármesterek által említett hosszú, gyötrelmes munka három évvel ezelőtt kezdődött, amikor is a települések uniós forrást nyertek erre a projektre. Összesen 193 millió forintot, ami az előzetes tervek szerint is kevésnek bizonyult a 11 kilométernyi útszakasz megépítéséhez. A három település vezetője azonban nem adta fel, ennek köszönhetően az Európai Önerő Alapból is nyertek pénzt, valamint önerőből pótolták a hiányzó összeget. Így 246 millió forint áll rendelkezésre, hogy elkészüljön az út.

Több szempontból is indokolt ennek a kerékpárútnak a megvalósítása, egyrészt azért, mert Kistokaj és Nyékládháza között nincs buszjárat. Emellett a települések között sokan közlekednek kerékpárral, ami a főúton jelenleg balesetveszélyes.

A 11 kilométeres kerékpárút Nyékládházától a szirmai buszfordulóig épül majd meg. A három település vezetője abban bízik, hogy a későbbiekben ez az út majd bővíthető a Tiszai pályaudvar irányába, illetve Tiszaújvároson keresztül egészen a Tisza-tóig. És abban is bíznak, hogy a miskolci munkahelyekre való bejárást is megkönnyítik ezzel a beruházással.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában