Korcsolyáról Skodára „váltottak” a Macik

Akt.:
Korcsolyáról Skodára „váltottak” a Macik
Megalakulása óta elkötelezett támogatója a Miskolc Autó a miskolci jégkorong sportnak. Most tovább erősítették a szponzori kapcsolatokat.

A jégkorongosok látványa megszokott a miskolci jégcsarnokban. Mind a folyosókon, mind a jégen gyakori „vendégek”, akár a nagycsapatról, akár az utánpótlásról beszélünk. Az azonban már kevésbé megszokott, hogy a Jegesmedvék csapatát autók váltják a jégen. Márpedig múlt szombaton ez történt, éppen csak vége lett az első harmadnak, már indult is a három Skoda, hogy felsorakozzon a pályán, és a kulcsátadás ünnepélyes pillanatát követően a tavalyi szezon legeredményesebb megyei csapatát szolgálja.

 

Nem ez volt az egyetlen Jegesmedvés–Miskolc Autós akció a múlt héten, hiszen csütörtök óta Jesse Dudas, a Macik kanadai védője a Miskolc Autó által forgalmazott Skoda arca. Az évek óta tartó kapcsolatot egy új szintre emelte ezzel a Miskolc Autó és a csapat menedzsmentje.
Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű. Érts ahhoz, amit csinálsz! Szeresd, amit csinálsz! És higgy abban, amit csinálsz! Igen, ilyen egyszerű ez.” Will Rogers idézetét választotta szlogennek a Miskolc Autó csapata, s ennek szellemében működnek immár öt éve. Ez pedig meghozta a gyümölcsét.

 

A Miskolc Autó 2010 májusában nyitotta meg kapuit a Lorántffy utcai telephelyen. Az új márkakereskedés nagy lendülettel kezdte meg munkáját mind az értékesítés mind a szerviz területén. Ennek köszönhetően már az első évben remek eladási adatokkal büszkélkedhettek.
2011-ben – habár az autópiac rossz helyzetben volt az országban – az Audit, Skodát, Volkswagent és VW haszongépjárműveket forgalmazó márkakereskedésnek sikerült megtartani a jó eredményeket, sőt fejlődni is tudtak. Ezt a növekedési ütemet tartják azóta is. Céljuk változatlan: azért dolgoznak nap mint nap, hogy minél több elégedett ügyfelük legyen, s jól tudják, hogy ezt csakis minőségi kiszolgálással lehet elérni. Ennek szellemében a csapat lendülete egyetlen percre sem szakad meg, mert mint Sándor Attila, a márkakereskedés vezetője egy korábbi interjúban fogalmazott, hisznek abban, hogy munkájuk eredményessége által úgy emlegetik majd a Miskolc Autót, hogy: „Igen, tudom, ők a legkiválóbbak”.

 

A Miskolc Autó menedzsmentje azonban a kezdetektől nem elégszik meg azzal, hogy munkájukban sikeresek. Lokálpatriótaként ugyanis fontos számukra a helyi érték, s ehhez hűen igyekeztek megtalálni a partnereket. Közülük is elsők voltak 2010-ben a Miskolci Jegesmedvék, akik a Miskolc Autó megalapításakor még kevésbé voltak ismertek. Érdekes párhuzamosságot tapasztalhatunk, mert ahogy fejlődött és erősödött a Miskolc Autó, úgy fejlődtek és erősödtek a Macik is. Mára pedig jelentős az érdeklődés körülöttük, és a Miskolc Autónak fontos, hogy rajtuk keresztül is minél szélesebb körhöz eljusson a Skoda márka és a márkaképviselet híre.

 

– A Jegesmedvékkel kapcsolatos hosszú távú tervünk egy újabb állomásához érkeztünk. Ahogy a szlogenünk is mondja: „Mindazoknak, akik mozgásban vannak”. Ennek szellemében szeretnénk továbbra is támogatni a Jegesmedvéket céljaik elérésében a most átadott három, vadonatúj Skoda Rapiddal. Büszkén állunk egy olyan csapat mögött, amely amellett, hogy kiváló hazai sikereket ér el, idén már nemzetközi szinten is képviselteti magát, így adva hitet megannyi sportkedvelő miskolci fiatalnak. – mondta az átadás apropóján Sándor Attila.

 

– A Miskolc Autó a kezdetektől támogatja a csapatot. Már akkor a Jegesmedvék mellett állt, amikor még nagyon kevés babér termett a csapat számára. Szerencsére igazi sikersztori lett a csapat és a Miskolc Autó fejlődése, illetve együttműködése – mondta Egri Gergely, a Miskolci Jegesmedvék csapatmenedzsere. – A kölcsönös bizalom, egymásba vetett hit adta az alapot arra, hogy könnyen és jól tudjunk együtt dolgozni. És ez a közös munka, egymás segítése, támogatása az idők során barátsággá is alakult. Amilyen családias a hangulat a csapatban, olyan családias a hangulat a menedzsment és a szponzorok között is. Jól ismerjük a másik stílusát és módszereit is. Bízunk egymásban, és tudjuk, hogy a másik olyan partner, akivel a jövő építésén is tudunk együttdolgozni, és számíthatunk rá. – hangsúlyozta.

 

Mint ismert, bőven volt változás a miskolci jégkorongos klubnál a holtszezonban, bár jó pár játékos eligazolt, több új hokis érkezett, ugyanakkor távozott a vezetőedző, Majoross Gergely is, és Mayer Péter lett a szakmai munka első számú felelőse. Mindemellett – a Diósgyőrrel kötött egyezségnek köszönhetően – 21 év után változott a csapat elnevezése „Miskolci Jegesmedvék”-ről „DVTK Jegesmedvék”-re. Az elvárások azonban nem változtak, továbbra is szeretnének meghatározó csapata lenni mind a magyar hokiéletnek, mind a Mol Ligának. Azzal, hogy tavaly mind a három sorozatot (Mol Liga, bajnokság, Magyar Kupa – a szerk.) megnyerte a csapat, nagyon magasra került a léc.

 

Minden évben előre akartunk lépni. Volt, amikor a csapat helyezését tekintve ez látható is volt, és volt, amikor nem, mert a klubszervezettség szintjén jutottunk egy következő lépcsőfokra. Most ott tartunk, hogy van megfelelő infrastruktúránk, szakembergárdánk, társadalmi bázisunk, új és erős támogatónk is, vagyis a feltételek adottak ahhoz, hogy ismét lépjünk egyet előre – mondta Egri Gergely. – És eme célkitűzésünkben is magunk mellett tudhatjuk a Miskolc Autót, a csapat számára szombaton átadott három újabb Skoda is a bizonyíték erre.

 

 hirdetés


hirdet�s