Korbácsolást kapott, mert megerőszakolták

Szaúd-Arábiában hétfőn 90 korbácsütésre ítéltek egy fiatal nőt, akit korábban többen is megvertek és megerőszakoltak azért, mert “találkozgatott egy férfival, aki nem a rokona”. A nő fellebbezett, de nem sok esélyt lát arra, hogy felmentsék és ne bűnösként kezeljék.

A 19 éves nőt tavaly azzal zsarolta egy férfi, hogy elmondja a családjának, hogy néhányszor találkoztak, pedig ez akkor nem is volt igaz. A lány ezért hajlandó volt találkozni vele. Együtt elmentek egy bevásárlóközpontba, majd amikor onnak kocsival – kettesben – elindultak, egy csapat férfi megállásra kényszerítette őket.

A késekkel hadonászó férfiak egy közeli házba hurcolták őket, ahol mindkettejüket megverték, majd a lányt 14-szer megerőszakolták. A hazatérő fiatal nőt a bátyja is megverte, mert “azzal, hogy megerőszakolták, szégyent hozott a családra”.

Az erőszakoskodókat később a rendőrséág elfogta, majd a bíróság ötüket 10 hónaptól 5 évig terjedő börtönre ítélte. Ugyanakkor bűnösnek mondták ki a nőt is és 90 korbácsütésre ítélték.

Az ultrakonzervatív sivatagi királyságban nyilvánosan nem mutatkozhat együtt, kettesben nőtlen férfi és férjezetlen nő. A nők – egyebek mellett – nem vezethetnek autót és az öltözködésben is rendkívül szigorú előírásokat kell betartaniuk.Sporthírek