Korábbi csapatával indul a német bajnokságban a motoros Gyutai Adrián

Budapest – Visszatért korábbi csapatához a gyorsaságimotoros Gyutai Adrián, aki idén a nyílt nemzetközi német bajnokság (IDM) Superstock 600-as kategóriájában folytatja pályafutását.

A 26 éves versenyző a H-Moto Team színeiben indul a nyolc hétvégéből álló sorozatban egy Yamaha R6-os motorral. Gyutai szombattól egy héten keresztül a spanyolországi Almeriában edzőtáborozik a csapattal, amelynek versenyzőjeként 2012-ben Alpok-Adria bajnoki címet nyert.

“Szép sikereket értünk el együtt korábban, örülök, hogy ismét profi közegben, nagyon jó hangulatban és reményeim szerint eredményesen telik majd az év. A német bajnokság nagyon erős, de a csapat sportigazgatója, Rizmayer Gábor versenyzőként itt megszerzett tapasztalataira támaszkodva bízom a jó szereplésben” – nyilatkozta Gyutai az MTI-nek.

A H-Moto Team a múlt héten jelentette be, hogy az IDM Superbike kategóriájában Bódis Richárdot indítja egy gyári Suzukival.

Az IDM mezőnye április 29. és május 1. között a Lausitzringen kezdi a szezont, amely szeptember 25-én Hockenheimben zárul.

A gyorsaságimotoros-vb 2015-ös misanói versenyhétvégéjén a Moto3 kategóriában is bemutatkozott Gyutai Adrián, akinek idén pénzügyi gondok miatt veszélybe került a karrierje, de ezek a problémák végül megoldódtak, így a paksi motoros most egy hároméves terv szerint haladva építheti újra pályafutását.

Gyutai 2018-ban várhatóan a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájának európai futamain vesz majd részt, a végső cél pedig 2019-ben egy teljes vb-idény a Supersport géposztályban.

– MTI –