Korábban nyitnak idén a strandok

A szokásosnál enyhébb, nyárias idő miatt korábban nyitnak idén a fővárosi strandok. A Gellért és a Széchényi fürdő tetőtéri napozóját már a héten megnyitották. Ha továbbra is ilyen meleg lesz, a Lukács tetőterét is átadják a vendégeknek, a Gellértben pedig a hétvégén már a medencéket is birtokba lehet venni – mondta el a Független Hírügynökségnek Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. osztályvezető helyettese.

Az állandó fürdők és strandok általában május elsején nyitnak. A nyárias melegre való tekintettel az üzemeltetők azt tervezik, hogy a Dagály strandot már a jövő hétvégén megnyitják, és elképzelhető, hogy a Palatinus is fogad majd vendégeket április 28-tól. A Dagály egyébként kísérleti jelleggel este fél kilencig tart majd nyitva – mondta Kiss Ferenc.

Ami az árakat illeti, még nem tudni, hogy drágulnak-e a belépők. Ha lesz emelés, akkor az inflációval azonos mértékben, körülbelül 50-100 forinttal nőnek majd a jegyárak. Tavaly a Dagályon 1500, a Palatinuson 1600, a Paskálon 1000, a Széchényiben pedig 2000 forintba került a napijegy.