Korábban kezdődik az idei strandszezon Miskolcon

Scheitzner Beáta vízpróbát tartott a Barlangfürdőben
Scheitzner Beáta vízpróbát tartott a Barlangfürdőben - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Jó az idő, ezért már április 28-án nyitnak a miskolci strandok.

Scheitzner Beáta, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője a beharangozó sajtótájékoztatón kedden úgy fogalmazott, bár hagyományosan május 1-je a szezonkezdet, idén ezt egy kicsit előrehozták.

„Azt gondoltuk, hogy a jó idő beköszöntével az előttünk álló hosszú hétvégén bizonyára sokan terveznek majd szabadtéri programot, vagy látogatnak ki akár a strandra. A karbantartásokat ezért úgy ütemeztük, hogy a selyemréti és a miskolctapolcai strandon, valamint a Barlangfürdőben is megnyithasson a legtöbb kültéri medence – mondta a cégvezető.

Az ötvenes nyit elsőként

Selyemréten az egész évben üzemelő úszó- és dögönyözőmedencék mellett az ülő- és a tanmedencék is várják a látogatókat, Miskolctapolcán pedig első körben kültéren az ötvenméteres medence nyit.

Családi hétvégén

A Barlangfürdőben pedig a belső medencék, barlangjáratok mellett a tavifürdő élménymedence, a kagylómedence, az úszómedence várja a kikapcsolódni vágyókat, a legkisebbeknek pedig két gyermekmedence nyújt szórakozási lehetőséget. Mint azt az ügyvezető hozzátette, a hétvégéken idén is programokkal várják majd a fürdőzőket.

„Az első ilyen hétvége gyermeknapon lesz, ekkor mindegyik fürdőnkben programokkal készülünk. Ezekhez kapcsolódóan nyit majd meg a Selyemréten a gyermek- és a csúszdamedence, a tapolcain pedig a családi medence, ahol új játékelemekkel kedveskedünk a kicsiknek” – tette hozzá Scheitzner Beáta.

ÉM-TA